Generationer av livsmedelstillverkning
Färdigstekta köttbullar & pannbiffar
Öresundschark är ett familjeföretag som grundades 1997, företaget låg då placerat i den lille orten Svarte, i Ystad kommun.
Sedan 1999 är företaget förlagt på Spettgatan i Malmö.
År 2014 köptes byggnaden i sin helhet av familjeföretagets dotterbolag, Jakanders Fastigets AB.
Vår affärsidé från början har varit att tillverka endast köttfärsprodukter, såsom köttbullar, pannbiffar m. m., kylt såväl som fryst.
Kött/charktillverkning har varit en del av familjens yrkesmässiga tradition i generationer tillbaka.
De fjärde och femte generationerna är de som finns på Öresundschark idag (förhoppningsvis den sjätte också inom kort).
Det som började som en idé har vuxit fram till en av Sveriges ledande producenter av köttfärsprodukter.
Detta har resulterat i ca 30 anställda idag på ett företag som omsätter ca 107 miljoner kronor.
I dagsläget har vi en kapacitet på cirka 2000 kg/h färdig produkt.
Vår ambition har alltid varit densamma - att kunna leverera Sveriges godaste köttfärsprodukter till såväl detaljhandeln som storhushåll.
Genom åren har receptet för framgång varit strävan efter hög kvalitet, rimlig prissättning samt ett lyckat samarbete mellan företaget och våra kunder.
Vi har även kontinuerligt utvecklat och specialiserat oss på EMV i vår kategori.
Vi jobbar aktivt enligt BRC standarden och det har vi gjort sedan vi blev certifierade 2006.
Dessutom blev vi nyligen certifierade för produktion av EU ekologiska produkter.
Vi jobbar även väldigt aktivt med utveckling av arbetsmiljön, ser till att följa alla lagar och riktlinjer och förespråkar en hälsosam arbetsplats för samtliga anställda.
Under 2017 gjorde vi vår största satsning genom tiderna, detta har inneburit en renovering och utbyggnad av befintliga lokaler, samt investering i en ny produktionslinje som ska komplettera den befintliga linjen, allt detta för att kunna upprätthålla högsta leveranssäkerheten som krävs av oss samt växa med både befintliga och nya kunder.
Numera tillverkar vi ca 5000 årston - som sträcker sig i dagsläget till ca. 30 olika EMV produkter som levereras dagligen runt om i Sverige.
Vi samarbetar med både svenska och internationella tillverkare av råvaror för att säkerställa att kvalitén uppföljs.
I framtiden tänker vi fortsätta upprätthålla koll på marknadsutvecklingen och därav är vår vision att börja producera mer ekologiska samt vegetariska produkter.
Utöver det är målet att uppgradera nuvarande produktion till ca 8000 årston.
Vår styrka ligger i faktumet att vi skräddarsyr våra produkter utifrån kundens önskemål och krav, i ständigt samarbete med våra kunder.
Därav har vi kunnat ligga i framkant gällande tillverkning av EMV produkter av gris-, nöt- och fågelkött, såväl kylt som fryst.
Kvalitetspolicyn som riktmärke
Grundstenen som hela verksamheten genomsyras av
Öppettider
Mån - Fre: 07.00 - 16.00
Lör - Sön: Stängt

Kontakt
För mer info går det bra att ringa, skriva eller mejla.
Spettgatan 1, 211 24 Malmö, Sweden
+46(0)40-93 20 11